dijous, 2 de febrer del 2017

Descobrint què passa a l'hort.

Durant tot el primer trimestre del curs, hem estat preparant el nostre hort. Primer vam preparar la terra i vam plantar: llavors de fava i planters d'enciam.





També vam plantar en pots de vidre unes quantes llavors de faves per observar cóm creixien les plantes i transplantar més tard els planters.
                      En aquest temps hem pogut observar què, a l'hort ens ha crescut una planta de la menta, i els nostres arbres fruiters, el llimoner i el taronger, ens han donat uns quants fruits, que hem pogut collir i tastar!

Els planters d'enciams que vam plantar fa uns mesos s'han convertit en grans enciams que hem pogut collir entre tots. Alguns d'ells els rentem i esmicolem per portar-li a la cuina a l'Araceli. Ella ens els prepara en amanida per l'hora del dinar. Boníssims!








Els planters i llavors de les faves s'han convertit en plantes molt grans. En poc temps ens han sortit moltes flors que aviat ens donaran també el seu fruit.


 Acabem de fer la segona collita d'enciams. Què grans! Les plantes de les faves han crescut tant que ens costa accedir-hi a tallar-les.

Li portem la collita a l'Araceli, aquesta vegada ademés de gaudir els enciams en amanida, també les inclourem als ambients de 2-3. 






 L'hort ens dóna la possibilitat de desenvolupar els sentits. Olorar la terra mullada després de la pluja, l'olor de les fulles dels enciams, la menta, les llimones i taronges...el plaer de tocar la terra, les plantes, els fruits...de gaudir del gust dels fruits de la terra treballada i cuidada amb les nostres pròpies mans.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada